dinsdag 16 januari 2018

Amerikaanse prijs voor Stand van de Sterren

De Nederlandse documentaire Stand van de Sterren heeft de IDA-Humanitas Award gewonnen. Dat heeft producent Hetty Naaijkens laten weten aan het ANP. De prijs wordt jaarlijks toegekend door de International Documentary Association (IDA), een in Amerika gevestigde internationale koepelorganisatie die documentaires onder de aandacht wil brengen. Editor Jasper Naaijkens nam de prijs namens regisseur Leonard Retel Helmrich in ontvangst.

Stand van de Sterren
is het derde deel van een trilogie waarin twaalf jaar een Indonesische familie die in de sloppenwijken van Jakarta woont, wordt gevolgd. Door het christelijke gezin Sjamsudin te volgen, toont de film de actuele thema’s die momenteel Indonesië parten spelen: conflicten tussen religies, botsingen van generaties en het groeiende verschil tussen arm en rijk.

De Amerikaanse kwaliteitszender HBO, bekend van series als True Blood, Sex and the City en Six Feet Under, had de film aangekocht en voorgedragen voor de prijs. Stand van de Sterren werd het afgelopen jaar al voor meer dan zestig internationale filmfestivals geselecteerd en sleepte talloze prijzen in de wacht, onder meer op het prestigieuze Sundance Festival en het IDFA.

Bron: RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen