woensdag 17 januari 2018

Amber Kortzorg nieuw gezicht van De Belbus

Amber Kortzorg is morgen voor het eerst te zien als presentatrice van de Belbus in het consumentenprogramma Kassa. Ze volgt Rutger Verhoeven op, die de afgelopen drie jaar ruim honderd Belbus-items heeft gemaakt. In de Belbus-special van afgelopen zaterdag heeft Rutger – onder toeziend oog van ruim 1,5 miljoen kijkers – het figuurlijke stokje overgedragen aan Amber.

Amber heeft zin in haar nieuwe baan: “Ik ga proberen me met net zoveel enthousiasme en passie in te zetten als Rutger de afgelopen jaren heeft gedaan. Met mijn achtergrond als journalist stort ik me met liefde in ellenlange mailwisselingen met lastige bedrijven. Samen gaan we ervoor zorgen dat Nederland weer een stukje rechtvaardiger wordt.”

Na eerst de BNN-VARA Academy – het opleidingstraject voor talentvolle jonge tv-makers – met succes te hebben doorlopen, volgde Amber een master Onderzoeksjournalistiek aan de Universiteit van Amsterdam.

De Belbus is al circa twintig jaar een vast onderdeel van Kassa. Consumenten met een klacht of probleem kunnen de Belbus inschakelen als ze zelf niet tot een oplossing komen met het betreffende bedrijf of de instantie waarmee ze een issue hebben.

Bron: BNNVARA/Broadcast Magazine

Bericht delen