woensdag 17 januari 2018

Amazon brengt Prime Video naar Nederland

Amazon wil de filmstreaming dienst Prime Video naar Nederland brengen. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd regelmatig de Nederlandse rechten op films en tv-series opgekocht. Onder andere RTL wordt af en toe ‘gedwarsboomd’ door Amazon, vertelt Bert Habets vanavond in College Tour. Prime Video is een concurrent voor onder andere Netflix en RTL XL.

“Die rechten gaan volgend jaar in”, aldus Habets in de aflevering van College Tour waarin Netflix-directeur Reed Hastings te gast is. “Dus dat zal betekenen dat zij concrete plannen hebben om ook in Nederland gewoon te lanceren.” Rozan Hamaker, hoofd aankoop bij SBS, zegt tegen NU.nl dat Amazon in Nederland actief. Onlangs heeft het bedrijf in ieder geval de Amerikaanse series Conviction en Into the Badlands aangekocht voor de Nederlandse markt, zegt zij.

Eerder werd al bekend dat Amazon Nederlandse bezoekers van de Duitse webshop Amazon.de mogelijkheid biedt om in het Nederlands te winkelen. De website is in het Nederlands vertaald en er is een Nederlandstalige klantenservice opgezet. Amazon was al in Nederland actief met de website Amazon.nl, maar daar zijn alleen e-boeken te koop. De Duitse webwinkel heeft een veel breder assortiment, met onder meer boeken, muziek, consumentenelektronica, schoenen en tassen.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen