Alle drie The Voice-formats voor drie jaar vast bij RTL
vrijdag 8 maart 2019

Alle drie The Voice-formats voor drie jaar vast bij RTL

Vrijdag maakte RTL een eind aan de speculaties over waar The Voice vanaf volgend seizoen te zien is. Zowel The Voice of Holland, The Voice Kids als The Voice Senior zijn minimaal de komende drie jaar te zien bij RTL 4.

Martijn Krabbé is de vaste presentator bij de drie formats. The Voice of Holland presenteert hij samen met Chantal Janzen. Hij neemt de presentatie van The Voice Senior op zich met Lieke van Lexmond en The Voice Kids presenteert hij samen met Jamai Loman.

Sven Sauvé, CEO RTL: “Als er een format is dat fans kent van alle leeftijden, dan is het wel The Voice. Alle drie de edities hebben een eigenheid die past bij RTL en daar hebben we samen met Talpa ook hard aan gebouwd de afgelopen tien jaar. Het zijn en blijven prachtige en sterke programma’s, waarbij we van jong tot oud de kans geven hun droom waar te maken: een podium voor hun zangtalent. Verder blijven we bouwen aan groot entertainment. De volgende twee wereldhits staan al klaar voor de Nederlandse kijker bij RTL 4: The Masked Singer en All Together Now.”

Net als afgelopen jaar wordt in augustus het Voice-seizoen geopend met de jongste editie van de drie: The Voice Senior. Vanaf november gevolgd door het tiende seizoen van The Voice of Holland. Na dit jubileumseizoen gaat direct The Voice Kids van start.

The Voice wordt geproduceerd door Talpa, die onder meer eigenaar is van SBS6 en de formats graag wilde weghalen bij RTL Nederland. Maar de lopende contracten maakten dat uiteindelijk niet mogelijk. Aan de nieuwe afspraken tussen Talpa en RTL liggen voor beide partijen wel verbeterde voorwaarden ten grondslag, die rekening houden met de ontwikkeling van de formats. De populariteit ervan creëert een enorme marktwaarde. Talpa is blij dat deze marktwaarde met de nieuwe afspraken erkend wordt.

The Voice wordt in 67 landen geproduceerd, in 180 landen uitgezonden en is het meest verkochte non-scripted format van de afgelopen 10 jaar. Het succes is bekroond met onder andere 4 Emmy’s, 4 Producer Guild Awards, 5 People’s Choice Awards en de Gouden Televizier-Ring 2012. The Voice Kids telt 38 versies en The Voice Senior is al in 9 landen te zien sinds de lancering in Nederland afgelopen zomer.

Bron: RTL Nederland/Talpa/BM

Bericht delen