dinsdag 16 januari 2018

Allard Kalff en Sebastiaan Labrie volgen Dakar Rally

RTL 7 staat de eerste twee weken van het nieuwe jaar in het teken van de Dakar Rally. RTL GP brengt de prestaties van de deelnemers in het onherbergzame landschap van Argentinië en Chili in beeld. Verslaggevers Allard Kalff en Sebastiaan Labrie volgen de karavaan tot aan de finish.

De 31ste Dakar Rally heeft een recordaantal Nederlandse deelnemers bij de trucks. Op 1 januari gaan er 24 equipes van start. Vaandeldragers van de Nederlandse truck-armada zijn Team de Rooy, GINAF en MAN, dat na twee jaar afwezigheid terugkeert met Marcel van Vliet als belangrijkste troef.

Frans Verhoeven is de belangrijkste Nederlandse troef bij de motoren. Op de valreep heeft hij gezelschap gekregen van Henk Knuiman als kanshebber bij de tweewielers. De Wijchenaar heeft zijn budget rondgekregen, zodat hij het opneemt tegen de topfavorieten Marc Coma en Cyril Despres.

Het startsein voor de Dakar Rally bij RTL 7 valt op nieuwjaarsavond om 22.30 uur met de ceremoniële start in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Het programma wordt dagelijks uitgezonden om 19.00 en 22.30 uur.

Bron: RTL/Broadcast Magazine

Bericht delen