Aliefka Bijlsma Creative Producer bij Nijenhuis & Co
zaterdag 22 oktober 2022

Aliefka Bijlsma Creative Producer bij Nijenhuis & Co

Scenarioschrijver en Creative Producer Aliefka Bijlsma is vanaf deze maand het team van Nijenhuis & Co komen versterken. Ze werkt samen met Ingmar Menning en Johan Nijenhuis. Ze gaat nieuwe tv-series ontwikkelen en speelfilmscenario’s schrijven.

Aliefka Bijlsma: “Ik heb de afgelopen jaren veel met de Nijenhuis & Co-ers gewerkt. Dat ik alle kennis en vaardigheden die ik daardoor heb opgedaan nu ‘next level’ mag gaan inzetten vind ik een grote eer. Veel zin om met verschillende makers te werken en geweldige projecten te gaan maken.”

Johan Nijenhuis: “Aliefka is een gedreven creatief. Bij het verfilmen van haar script van Zwanger & Co en Marokkaanse Bruiloft had ik veel plezier met de gedurfde situaties en scherpe dialogen die uit haar pen vloeien”.

Ingmar Menning: “Aliefka is met haar creatieve geest, kritische blik en ontembare energie een aanwinst voor het bedrijf.”

Nijenhuis & Co is producent van onder andere Als de Dijken Breken en De Beentjes van Sint Hildegard. Aliefka Bijlsma schreef eerder twee romans, de jeugdserie De Leeuwenkuil (met Sander de Regt) en schreef mee aan meerdere tv-series voor de NPO en Videoland.

Bron: Nijenhuis & Co/BM
Foto: TOUCH Fotografie

Bericht delen