Ali B’s Muziekkaravaan offline na overleg met Ellen ten Damme
woensdag 29 mei 2024

Ali B’s Muziekkaravaan offline na overleg met Ellen ten Damme

De afleveringen van Ali B en de Muziekkaravaan zijn niet meer online te bekijken. Omroep AVROTROS verwijderde de reeks na overleg met Ellen ten Damme. De zangeres zegt tijdens de opnames seksueel grensoverschrijdend gedrag van Ali B te hebben ervaren.

Een woordvoerder van AVROTROS heeft een bericht over het verwijderen van de afleveringen in RTL Boulevard bevestigd. Twee jaar geleden zei Ten Damme in De Geknipte Gast dat ze tijdens opnames van Ali B en de Muziekkaravaan grensoverschrijdend gedrag heeft ervaren. Het incident met Ali B zou zich in 2014 hebben voorgedaan in Marokko.

Na de uitzending van De Geknipte Gast heeft de AVROTROS contact gezocht en overleg gehad met Ten Damme, meldt de woordvoerder van de omroep. Op basis van deze gesprekken besloot de omroep de afleveringen van Ali B en de Muziekkaravaan offline te halen. Hoewel Ten Damme geen aangifte tegen Ali B heeft gedaan, maakte ze wel melding van het incident bij de politie. Deze melding heeft ervoor gezorgd dat Ali B ook vervolgd wordt voor dit incident.

Ali B staat op 12 en 13 juni voor de rechter
Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten met drie vrouwen, die gepleegd zouden zijn tussen 2014 en 2018 in Heiloo, Amsterdam en in Marokko. Naast de zaak van Ten Damme, wordt Ali B ook vervolgd voor het vermeende seksueel misbruik van een vrouw tijdens een schrijverskamp. Het vermeende slachtoffer sprak hierover in de uitzending van BOOS over de misstanden rondom The Voice.

De derde zaak is de enige die direct gerelateerd is aan The Voice. De inhoudelijke behandeling van de zedenzaak is op 12 en 13 juni bij de rechtbank in Haarlem.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen