Alex Beishuizen nieuwe hoofdredacteur Rijnmond
woensdag 20 mei 2020

Alex Beishuizen nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Alex Beishuizen is de nieuwe hoofdredacteur van Rijnmond, de regionale televisie- en radiozender in Rotterdam en omgeving. Beishuizen is de opvolger van Ib Haarsma, die in maart overstapte naar NH Media.

Beishuizen was sindsdien al hoofdredacteur ad-interim. Beishuizen (54) begon zijn carrière in de radiojournalistiek. Hij werkte bij diverse regionale omroepen, waaronder Omroep Flevoland en Omroep Brabant. Naast radio en televisie was hij ook werkzaam voor verschillende print- en onlinemedia. Beishuizen werkte eerder al bij Rijnmond en keert na ruim 20 jaar weer terug.

“Het vervult me met trots dat ik hoofdredacteur kan zijn bij dit mooie mediabedrijf in een zeer uitdagende regio”, aldus Alex Beishuizen. “Ik beschouw het als mijn taak om Rijnmond inhoudelijk nog relevanter te maken voor ons publiek en de redactionele organisatie moderner en meer toekomstbestendig. De afgelopen jaren zijn flinke stappen gemaakt. Daar geef ik graag een vervolg aan.”

Bert Klaver, algemeen directeur van Rijnmond, over de komst van Alex Beishuizen: “Ik ben erg blij met de komst van Alex die, met zijn ruime hoofdredactionele ervaring bij diverse omroepen en uitgeverijen, een heldere visie heeft over de toekomstmogelijkheden van een modern mediabedrijf als onze regionale omroep Rijnmond. Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie.”

Bron: Rijnmond/BM

Bericht delen