dinsdag 16 januari 2018

Alberto Stegeman komt met Onopgeloste Zaken

Onderzoeksjournalist Alberto Stegeman is vanaf 5 januari te zien in het nieuwe programma Onopgeloste Zaken. In acht afleveringen doet Stegeman samen met een onderzoeksteam onderzoek naar aangiftes die bij politie op de plank zijn blijven liggen.

Het doel van het programma is de slachtoffers helpen en de onopgeloste zaak oplossen. Het gaat om diefstal, doofpotdossiers, oplichting mishandelingen of verdwijningszaken. Stegeman duikt in deze zaken en stelt alles in het werk om het alsnog voor de slachtoffers op te lossen.

Stegeman: “Dat aangiftes op de plank blijven liggen, is een grote frustratie onder veel slachtoffers. Zij voelen zich vaak in de steek gelaten door politie en justitie. De politie mist helaas de tijd, mankracht of mogelijkheden om alle aangiftes snel te behandelen, terwijl veel van die gedupeerden wel acuut hulp nodig hebben. Die hulp gaan wij bieden. We hebben een jaar aan de serie gewerkt. Middels reconstructies, het inschakelen van experts, bewakingsbeelden en nieuwe getuigen proberen we telkens een doorbraak te forceren in de dossiers. Als we het bewijs hebben verzameld, schakelen we in sommige dossiers alsnog de politie in. Hoewel het niet zonder slag of stoot gaat, leidt ons onderzoek in verreweg de meeste gevallen gelukkig tot een bevredigende afloop voor de slachtoffers.” Onopgeloste Zaken is vanaf 5 januari elke zondag te zien bij SBS 6.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen