dinsdag 16 januari 2018

Alberto Stegeman in gelijk gesteld

Het Gerechtshof Amsterdam heeft undercoverjournalist Alberto Stegeman ontslagen van rechtsvervolging in de zogenoemde ‘Schipholzaak’. Stegeman werd eerder veroordeeld tot een boete voor het vervalsen van een KLM-pas en het zich bevinden op verboden terrein. Het Gerechtshof is echter van mening dat het maatschappelijk belang groter is dan de gepleegde strafbare feiten en stelt Stegeman in het gelijk.

In twee afleveringen van Undercover in Nederland toonde Stegeman aan dat de beveiliging op Schiphol-Oost ernstig tekortschoot. Door een niet-functionerende toegangscontrole had hij vrij spel en had hij vrij toegang tot het regeringsvliegtuig waar ook de koningin en leden van het Koninklijk Huis mee reizen.

Alberto Stegeman: “Dit is een overwinning voor de journalistiek. Het heeft even geduurd voordat er écht recht werd gesproken, maar ik ben zeer verheugd dat het Gerechtshof onze visie wel deelt. Er was geen ander middel om het lek in de beveiliging van Schiphol aan te tonen. Het maatschappelijk belang in deze was simpelweg te groot. Na twee jaar strijd heeft het recht gezegevierd.”

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen