Al ruim 52.000 handtekeningen voor petitie kinderpardon
vrijdag 2 november 2018

Al ruim 52.000 handtekeningen voor petitie kinderpardon

Presentator Tim Hofman heeft al ruim 52.000 handtekeningen opgehaald met een petitie voor een kinderpardon. Dat betekent dat het burgerinitiatief op de agenda van de Tweede Kamer kan worden gezet.

Hofman kwam donderdag met zijn #BOOS-initiatief, naar aanleiding van zijn documentaire Terug naar je eige land. Daarin volgt hij vijf kinderen van een groep van ongeveer 400 kinderen die in Nederland zijn geboren of hier al langer dan vijf jaar wonen en het land uit moeten. Volgens Hofman lopen ze psychische schade op. Hij wil daarom een kinderpardon “dat wel werkt”.

In de petitie roept Hofman op een eerder gebruikte overgangsregeling nieuw leven in te blazen. Volgens hem werkte die goed, omdat mensen niet werden gedwongen mee te werken aan hun uitzetting. Hij roept op alle 400 kinderen en hun gezinnen een verblijfsvergunning te geven.

Het burgerinitiatief is te vinden en te ondertekenen op eige-land.nl. Terug naar je eige land is te zien op het YouTube-kanaal van #BOOS en wordt op 8 november om 22.25 uur uitgezonden bij BNNVARA op NPO 3.

Bron: NOS/BM

Bericht delen