dinsdag 16 januari 2018

Ajax-Feyenoord live in 3D

De voetbalklassieker Ajax-Feyenoord wordt komende zondag live in 3D uitgezonden via het 3D-kanaal op de ASTRA-satelliet. Een primeur, want het is voor het eerst dat een Eredivisiewedstrijd in 3D te bekijken is. Behalve satellietprovider ASTRA zijn ook Eredivisie Live, United Broadcast Facilities, Endemol en Panasonic bij het project betrokken.

Satellietkijkers die al in het bezit zijn van een 3D-scherm kunnen de wedstrijd thuis bekijken via het ASTRA 3D-kanaal op 23.5 Oost. Dit 3D-kanaal kan ongecodeerd via een standaard HD-satellietontvanger worden bekeken. Daarnaast is de wedstrijd live in 3D te zien op meer dan honderd Panasonic-verkooppunten.

Bill Wijdeveld, managing director ASTRA Benelux: “Als initiatiefnemer zijn we trots dat deze 3D-primeur exclusief via de ASTRA-satelliet wordt uitgezonden. Satelliet was al voorloper op het gebied van HDTV en is dat inmiddels ook bij de ontwikkeling van 3DTV. Over vier jaar tijd zal naar schatting 25 procent van de tv-toestellen geschikt zijn voor 3DTV. De vraag naar 3D-programma’s zal daarmee snel toenemen en de satelliet is bij uitstek geschikt aan die vraag te voldoen. Naast het 3D-demokanaal zijn inmiddels al vier 3D-zenders op ASTRA beschikbaar, waaronder het Nederlandse cultuurkanaal Brava3D. Bijkomstigheid is dat 3D-programma’s via een standaard HDTV-ontvanger zijn te bekijken, waardoor de toegangsdrempel relatief laag is. Anderzijds kunnen mensen via een 3DTV-scherm ook ‘gewone’ digitale televisie en HDTV blijven kijken.”

Bron: ASTRA Benelux/Broadband TV Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen