dinsdag 16 januari 2018

Aicha Marghadi weg bij NOS Studio Sport

De wegen van Aicha Marghadi (35) en NOS Studio Sport scheiden zich aan het einde van dit jaar. De presentatrice, die sinds 2010 voornamelijk de lunch-editie van het NOS Sportjournaal voor haar rekening nam, is nog tot medio december te zien als ‘NOS-gezicht’.

Marghadi over haar aanstaande vertrek: “Ik heb hier de afgelopen twee jaar met veel plezier gewerkt en een hoop geleerd. Studio Sport is tenslotte de eredivisie van de Nederlandse sportjournalistiek. Maar het is hier zo’n mooie, geoliede machine dat ik als presentator vooral het gezicht van een uitzending was. Daardoor miste ik het meewerken achter de schermen: het zoeken naar nieuws, het bedenken van onderwerpen en alles wat er verder komt kijken bij het maken van een programma. Tegelijkertijd ben ik tot de conclusie gekomen dat ik in mijn werk dichter op het ‘gewone’ nieuws wil zitten. Na mijn zwangerschapsverlof ga ik op zoek naar iets anders. Ik ben benieuwd wat er op mijn pad komt.”

Na een opleiding PR en Communicatie in Amsterdam begon Marghadi haar journalistieke carrière bij persbureau Novum Nieuws. Voor haar overstap naar NOS Studio Sport, in het najaar van 2010, was zij gedurende zes jaar één van de vaste gezichten van de Amsterdamse stadszender AT 5. De NOS gaat de komende maanden, in eerste instantie binnen de organisatie, op zoek naar nieuw presentatietalent.

Bron: NOS

Bericht delen