Aïcha Marghadi haalt fel uit naar Tom Egbers en Jack van Gelder
donderdag 30 maart 2023

Aïcha Marghadi haalt fel uit naar Tom Egbers en Jack van Gelder

Sportpresentator Aïcha Marghadi heeft geen goed woord over voor de reacties van haar oud-collega’s bij de NOS. Tom Egbers en Jack van Gelder liggen onder vuur na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, maar erkennen de problemen volgens Marghadi niet.

In talkshow Beau haalde ze woensdagavond fel uit. Marghadi vond haar recente verhaal in de Volkskrant eigenlijk voldoende en wilde andere vrouwen de kans geven om hun verhaal te doen. “Totdat ik twee gerenommeerde heren op tv zag bij hun talkshows, zich onderdompelen in een walm van zelfmedelijden en slachtofferschap. Ik dacht: nu is het afgelopen.”

In Beau verscheen een eerder fragment uit HLF8, waarin Van Gelder reageert op de controverse. “Als de hoofdredactie ooit goed had ingegrepen, hadden we hier helemaal niet over hoeven spreken”, zei hij. “Luister, vriend”, reageerde Marghadi. “Als jij je had gedrágen, hadden we dit allemaal niet mee hoeven maken. Nu legt hij het weer neer bij de hoofdredactie.”

Marghadi vertelde dat ze de deur platliep bij NOS Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter, omdat ze gefrustreerd of verdrietig was. “Elke keer kreeg ik te horen: dit hoort erbij, kweek een ruggengraat.”

“Ik zocht hulp bij de vrouwelijke hoofdredacteur”, zei Marghadi. “Maar ik kreeg nul op het rekest. Ik liep langs bij het hoofd communicatie, diegene had een Marokkaanse achtergrond. Hij zei: ‘Dit is de cultuur hier, laat het van je afglijden.'”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen