Afscheidsinterview Rutte in het NOS Jeugdjournaal
dinsdag 25 juni 2024

Afscheidsinterview Rutte in het NOS Jeugdjournaal

Zo’n 13 jaar lang was Mark Rutte minister-president en nu zwaait hij af. Voor kinderen extra bijzonder want zij weten niet anders dan dat Rutte de baas van Nederland is.

In het NOS Jeugdjournaal van donderdagavond 27 juni gaat verslaggever Sil van der Wees samen met kinderen langs in het Torentje voor een afscheidsinterview met de langstzittende premier van het land.

Na een oproep van het NOS Jeugdjournaal stroomden de vragen voor Rutte binnen. Veel kinderen willen weten hoe het voor hem was om verantwoordelijk te zijn voor het land en wat hij moeilijk vond aan zijn baan als baas van Nederland. Verder zijn kinderen vooral heel erg benieuwd naar wat hij gaat doen bij de NAVO.

Uit alle inzendingen zijn een paar kinderen gekozen om samen met verslaggever Sil af te reizen naar Den Haag om hun vragen persoonlijk aan Rutte te stellen. Andere ingezonden kindervragen worden ook voorgelegd aan de demissionair premier.

Het afscheidsinterview met Rutte is te zien in het NOS Jeugdjournaal op donderdag 27 juni van 19.00 – 19.20 uur op NPO Zapp.

Bron: NOS/BM

Bericht delen