dinsdag 16 januari 2018

'Afgelasten Nederland – Engeland kost miljoenen'

Door de hevige rellen in Londen hebben de Britse autoriteiten de oefenwedstrijd tussen Engeland en Nederland op Wembley moeten schrappen. “Als de veiligheid van de spelers en het publiek niet meer kan worden gegarandeerd, dan houdt het op,” aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB.

De schade door het afgelasten van het duel loopt volgens Van Oostveen in de miljoenen euro’s. Dat bedrag komt uit de televisierechten en ook uit commerciële activiteiten. “We hebben het nog niet helemaal precies in kaart, maar het gaat bij dit soort wedstrijden zeker om een miljoenenbedrag. We gaan hierover in overleg met de Engelse bond. Er is toch sprake van enige overmacht, dus we zullen met de FA tot een elegante oplossing moeten komen.”

De FA liet dinsdag weten dat de kosten voor de kaartjes worden vergoed. De bond hoopt voor volgend jaar een nieuwe datum te kunnen vinden voor het duel. Dat is ook wat de televisiezender Veronica graag zou willen. “Er is niets aan te doen”, zei de woordvoerster over de afgelasting. “We hopen dat de wedstrijd later wordt ingehaald, zodat we die alsnog kunnen uitzenden.”

Bron: De Stentor

Bericht delen