woensdag 17 januari 2018

Abou Jahjah in Zomergasten

Dyab Abou Jahjah is op 31 juli te gast in VPRO Zomergasten. De activist en publicist van Libanese afkomst die in Brussel woont, bijt het spits af van het nieuwe seizoen. Na Abou Jahjah zijn de volgende personen achtereenvolgens te zien in het programma: Arjen Lubach, Hedy d’Ancona, Griet Op de Beeck, Andrea Maier en Mark Rutte.

 

Presentator Thomas Erdbrink: “Dyab Abou Jahjah is een invloedrijke stem in het debat over immigratie en burgerrechten in België. Sommigen vinden hem een radicaal of zelfs een antisemiet, anderen, in het bijzonder kinderen van moslimimmigranten, zien in hem een voorbeeld. Dit jaar wil hij zijn zelfbenoemde burgerrechtenbeweging, Movement X, naar Nederland brengen. Hij waarschuwt voor grote problemen in Europese steden als niet iedereen, allochtoon en autochtoon, gezamenlijk streeft naar ‘echte’ gelijkheid. Maar tijdens de aanslagen op 11 september kon hij zijn vreugde niet onderdrukken. Wie is Abou Jahjah? De kijker kan zelf een mening vormen tijdens Abou Jahjah’s ideale televisieavond op zondag 31 juli.”
Abou Jahjah over zijn Zomergastenavond: “Ik wil de kijker meenemen van oost naar west, de werelden waar ikzelf ook tussen schipper. Ik wil op onderzoek naar de kracht van taal, muziek, poëzie en retoriek en hoe die in te zetten in de strijd voor rechtvaardigheid. Ik hoop dat de kijker inzicht krijgt in mijn ideeën en idealen en schuw daarbij een beetje discussie niet. Bovenal wil ik dat de kijker plezier beleeft aan de fragmenten en het gesprek.”
VPRO Zomergasten is van 31 juli tot en met 4 september iedere zondagavond om 20.15 uur bij de VPRO op NPO 2. Meer informatie: vpro.nl/zomergasten

Bron: VPRO

 

Bericht delen