ABBA kondigt nieuw album en hologramconcerten aan
vrijdag 3 september 2021

ABBA kondigt nieuw album en hologramconcerten aan

ABBA heeft via een livestream bekendgemaakt dat er in november een nieuw album van de groep verschijnt. Ook is er vanaf volgend jaar een concertreeks met digitale versies van de bandleden in Londen te zien. De band bracht gelijk de nieuwe nummers I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down uit.

De concertreeks, die de naam ABBA Voyage heeft gekregen, werd al in 2016 door de band aangekondigd, maar werd steeds uitgesteld. Voor de optredens wordt een nieuwe arena gebouwd in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen.

Voor de tour lieten Agnetha Fältskog (71), Anni-Frid Lyngstad (75), Björn Ulvaeus (76) en Benny Andersson (74) een soort hologrammen van zichzelf maken, met een techniek die motioncapture wordt genoemd.

Op beelden bij de aankondiging is te zien dat de band de nummers daadwerkelijk ten gehore bracht terwijl er driedimensionale bewegende afbeeldingen van de leden werden gemaakt. De digitale versies van de bandleden zijn gemaakt naar het evenbeeld van de band in zijn hoogtijdagen.

ABBA werd in 1974 wereldwijd bekend door namens Zweden het Eurovisie Songfestival te winnen met het nummer Waterloo. De band scoorde vervolgens grote hits met nummers als Dancing Queen, Mamma Mia, Super Trouper en The Winner Takes It All.

Bron: NOS/BM

Bericht delen