dinsdag 16 januari 2018

Aap en stieren voorspellen EK-uitslagen

Het voorspellen van voetbaluitslagen door de (inmiddels overleden) Duitse Octopus Paul tijdens het WK 2010 krijgt een vervolg met nieuwe dieren. De oranje orang oetan uit de Apenheul doet voor de site van Veronica Magazine de voorspellingen. Daarnaast komt het digitale kanaal Towel TV met dekstieren uit het oosten van ons land, die voor elke wedstrijd van het Nederlands elftal een voorspelling doen. Zij voorspellen winst op de Denen voor onze eerste wedstrijd.

Of de voorspellingen van de stieren en de orang oetang net zo accuraat zullen zijn als die van octopus Paul is nog maar de vraag. Tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika wist Paul alle zeven wedstrijden van het Duitse team goed te voorspellen. Daarnaast voorspelde hij dat Spanje Nederland zou verslaan in de finale.

De oranje orang oetan heeft twaalf uitslagen voor de poulefase voorspeld. Elke wedstrijddag wordt via veronicamagazine.nl zijn voorspelling bekend gemaakt. Deze werkten als volgt: in de boom waarin de aap doorgaans klimt, waren drie tonnetjes opgehangen: twee met de kleuren van het desbetreffende land en één met een wit vlaggetje voor gelijkspel. Per keer greep de aap naar een tonnetje. Dat was dan zijn voorspelling. Volgens zijn eerste voorspelling eindigt openingswedstrijd Polen – Griekenland in een gelijkspel.

Volgens Alpenheul moeten de voorspellingen van de oranje orang oetan zeer serieus genomen worden: “Orang oetans zijn zeer intelligente dieren.”

Bron: Veronica Magazine/Towel TV

Bericht delen