woensdag 17 januari 2018

94 Primetime Emmy Award-nominaties voor HBO

In Hollywood zijn gisteravond de nominaties voor de 68e editie van de Primetime Emmy Awards bekendgemaakt. HBO is genomineerd voor Game of Thrones, Veep en Silicon Valley. Het is het zestiende jaar op rij dat HBO de meeste nominaties binnensleept. De prijzen worden op 18 september uitgereikt.

Game of Thrones kreeg 23 nominaties voor het zesde seizoen waarin ook Carice van Houten en Michiel Huisman te zien zijn. Het vierde seizoen van Veep, dat het politieke wereldje van Washington op de korrel neemt, is 17 keer genomineerd. En Silicon Valley, HBO’s komedieserie over de wieg van de hightech, een land van grote ideeën en nog grotere ego’s, sleept met het derde seizoen 11 nominaties binnen.

HBO-film All the Way – Robert Schenkkans bewerking van zijn eigen gelijknamige, met een Tony Award bekroonde toneelstuk – is 8 keer genomineerd. Verder ontving HBO meerdere nominaties voor talkshow Last Week Tonight with John Oliver (6) en Lemonade (4), het tweede visuele album van zangeres Beyoncé dat exclusief bij HBO in première ging. HBO-film Confirmation, HBO-documentaire Everything Is Copy – Nora Ephron: Scripted & Unscripted, komedieserie Getting On en de veelbesproken dramaserie Vinyl sleepten allen 2 nominaties binnen.

The Knick, de serie van Steven Soderbergh, met een hoofdrol voor Clive Owen, is 4 keer genomineerd. Soderbergh zelf maakt kans op een Primetime Emmy Award in de categorie Beste regie voor een dramaserie. De eerste twee seizoenen van The Knick zijn on demand beschikbaar voor abonnees van HBO.

Bron: HBO/Broadcast Magazine

Bericht delen