dinsdag 16 januari 2018

6000 bezoekers voor Kerst met de Zandtovenaar

Het familie-evenement Kerst met de Zandtovenaar heeft zondagavond een groot publiek getrokken naar het historische Waagplein in Alkmaar. 6.000 kinderen volgden met hun ouders live op het plein het kerstverhaal uitgebeeld met tekeningen door zandtovenaar Gert van der Vijver.

Yvon Jaspers vertelde voor het toegestroomde publiek het verhaal uit de Bijbel in Gewone Taal.

Samen met zandtovenaar Gert van der Vijver bracht Jaspers het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Jonge talenten als Aliyah Kolf, Fabiënne Bergmans & Bente Fokkens en artiesten als Kim-Lian van der Meij, René van Kooten, Brownie Dutch, Sabrina Starke en de 3J’s zongen bekende kerstliedjes.

Mediadirecteur KRO Taco Rijssemus is blij met opkomst bij Kerst met de Zandtovenaar in Alkmaar. Taco Rijssemus: “De KRO wil met haar programma’s mensen verbinden. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe dat op het volle Waagplein gebeurde: de zandtovenaar bracht kinderen samen met hun ouders in vervoering met dit eeuwenoude verhaal. Ik ben er trots op dat we dit als KRO en RKK neerzetten en zie uit de naar editie van volgend jaar.”

Het tv-evenement is een samenwerking tussen de omroepen KRO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, Zapp en de gemeente Alkmaar als gastheer. De uitzending is op zondag 22 december om 17.00 uur op Zapp. Kerst met de Zandtovenaar wordt daarnaast uitgezonden op 24 december om 16.45 uur op Zapp en op Tweede Kerstdag 26 december om 12.15 uur op Nederland 1.

Bron: KRO/RKK

Bericht delen