5,7 miljoen mensen keken naar persconferentie
zaterdag 15 januari 2022

5,7 miljoen mensen keken naar persconferentie

De coronapersconferentie van vrijdagavond is op televisie bekeken door gemiddeld 5.740.000 mensen.

Dat is minder dan de 6,9 miljoen kijkers van de vorige persconferentie op 18 december, toen de harde lockdown werd aangekondigd. Het zijn wel weer meer kijkers dan veel van de persconferenties die voor die datum werden gegeven. Nog steeds zijn er veel corona-besmettingen in Nederland, maar er liggen niet zo veel mensen in het ziekenhuis als gedacht. Daarom worden de corona-regels vanaf zaterdag iets soepeler.

Vrijdagavond trok de uitzending 3.408.000 kijkers op NPO 1 en op RTL 4 stemden 1.847.000 mensen af, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. 485.000 mensen volgden de persconferentie op SBS6. De uitzending was ook op andere plekken te volgen, zoals via NPO Radio 1 en sociale media-kanalen van de NOS.

Het was de eerste persconferentie van het nieuwe kabinet en daarmee ook de eerste met minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid. Dat moment werd aangegrepen om een aantal kleine aanpassingen te doen: zo gebruikte Kuipers grafieken om zijn betoog te ondersteunen en was de gebarentolk alleen te zien via een kader in het scherm.

Bron: NOS/BM
Foto: NOS

Bericht delen