5,6 miljoen mensen zien Oranje via penalty’s verliezen van Argentinië
zaterdag 10 december 2022

5,6 miljoen mensen zien Oranje via penalty’s verliezen van Argentinië

5.612.000 mensen hebben vrijdagavond via NPO 1 gekeken naar de wedstrijd van Nederland tegen Argentinië, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Oranje verloor de WK-kwartfinale na een zinderende strijd via penalty’s van Argentinië.

De kwartfinale werd minder goed bekeken dan kwartfinales tijdens eerdere WK’s. De kwartfinale van het WK in 2014, toen Nederland tegen Costa Rica speelde, werd door 7,4 miljoen mensen bekeken. De kwartfinale van Nederland tegen Brazilië in 2010 trok ook ruim 7 miljoen kijkers.

De kijkcijfers naar de groepswedstrijden van Oranje lagen de afgelopen weken lager dan meestal het geval is bij grote toernooien waar Nederland aan meedoet. Maar volgens SKO zijn de cijfers lastig te vergelijken. Het WK in Qatar vindt in de winter plaats, terwijl tot nu toe alle WK’s in de zomer plaatsvonden.

Stichting KijkOnderzoek neemt in de metingen de kijkers via de apps van de NPO en NOS niet mee in de kijkersaantallen. Daardoor geven de cijfers een vertekend beeld. Zo keken naar de wedstrijd die Oranje vorige week zaterdag tegen de Verenigde Staten speelde bijna 5 miljoen mensen via NPO 1. Via de apps en websites van NPO Start en de NOS kwamen daar nog zo’n 2,2 miljoen kijkers bovenop.

De NOS en NPO hebben nog niet bekend gemaakt hoeveel mensen er via de apps naar de kwartfinale van Oranje keken.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen