woensdag 17 januari 2018

500.000 kijkers: record voor ONS

De nostalgische tv-zender ONS heeft op Nieuwjaarsdag een kijkcijferrecord gehaald met een bereik van bijna 500.000 kijkers. Nooit eerder werden zo veel kijkers op één dag bereikt. Volgens ONS geeft het kijkcijferrecord aan dat er nog steeds een markt is voor lineair televisiekijken. 

Met name de oudere doelgroep, waar ONS zich op richt, heeft behoefte aan ouderwets kijken en weet deze zender steeds vaker te vinden. “In een tijd waarin televisie kijken meer en meer versnippert en content op zo veel andere plekken te vinden is dan enkel op de ouderwetse beeldbuis, zijn wij een baken van rust en herkenning voor veel mensen”, zegt Gerrit van Dijk, verantwoordelijk voor ONS. “Bij ONS kun je nog genieten van televisie zoals dat vroeger gebruikelijk was. Met nostalgisch amusement, films en series.”

ONS is te zien sinds september 2015. Het kanaal is een voortzetting van NostalgieNet en onderscheidt zich met programma’s die terugkijken op vroeger, amusement uit vervlogen tijden, speelfilms en series zoals Sil de Strandjutter, Dad’s Army en Ciske de Rat. ONS is beschikbaar in ruim 5 miljoen huishoudens.

Bron: ONS/Broadcast Magazine

Bericht delen