dinsdag 16 januari 2018

5 tegen 5 terug met Ruben Nicolai

Ruben Nicolai treedt volgende week zaterdag in de voetsporen van Willem Ruis, Winston Gerschtanowitz, Gordon, Carlo Boszhard en Peter Jan Rens. Hij gaat bij RTL 4 het legendarisch spelprogramma 5 Tegen 5 presenteren. Het programma wordt geproduceerd door Blue Circle.

Nicolai blaast het programma nieuw leven in en vindt het een eer om zich in het illustere rijtje voorgangers te voegen: “Ik keek het programma vroeger met gekamde haartjes in pyjama op de bank en heb er ontzettend veel zin in”. Niet alleen Ruben is in zijn nopjes, ook zijn voorgangers zijn blij dat Ruben hen opvolgt. Een compilatie van hun reacties op beeld, is hier te zien.

In 5 tegen 5 spelen twee teams van vijf spelers bestaande uit familieleden tegen elkaar. In totaal spelen ze vier rondes en een finale. Per ronde krijgen de teams één vraag. Elke vraag is eerder aan honderd mensen voorgelegd: een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Het doel van het spel is om te raden wat het Nederlandse publiek heeft geantwoord op deze vraag. De teams winnen geld voor elk goed geraden antwoord. De waarde van elk antwoord staat gelijk aan het aantal mensen dat het juiste antwoord heeft gegeven. Het team dat na de vijfde ronde de meeste euro’s heeft verzameld, speelt de finale, waarin ze kans maken op vijfduizend euro.

Bron: RTL4/Broadcast Magazine

Bericht delen