woensdag 17 januari 2018

5 Jaar Later van NPO naar RTL

Het NTR-programma 5 Jaar Later, dat Jeroen Pauw sinds 2008 maakt met zijn productiebedrijf TVBV, is niet meer te zien bij de publieke omroep. De NPO wil het niet langer in de programmering opnemen.

Pauw heeft het programma nu geplaatst bij RTL en Beau van Erven Dorens gaat het voortaan presenteren.

In een interview met Het Parool zegt Pauw dat hij baalt van de gang van zaken. “Het was een goed scorend programma, het werd gewaardeerd, ik heb er een Sonja Barend Award en een TV-Beeld voor gekregen. Er zaten altijd spectaculaire momenten in: Diederik Samsom na zijn nederlaag bij de PvdA, een om zich heen slaande Gordon…”

In het programma worden gasten geconfronteerd met uitspraken die zij vijf jaar eerder deden. Pauw: “Dat het programma verder kan bij RTL komt vooral doordat de rechten bij TVBV liggen. 5 Jaar Later is niet alleen door ons verzonnen, maar ook volledig door ons gefinancierd. Je moet vijf jaar lang gesprekken opnemen voordat je de eerste uitzending hebt. Het is niet leuk als iets wat je fijn vindt om te doen, je wordt ontnomen. De realiteit bij tv is dat er soms beslissingen worden genomen die je niet begrijpt. Maar goed, nu gaat het programma dus naar RTL.”

Bron: Het Parool/BM

Bericht delen