4.840.000 kijkers zien Ajax verliezen van Tottenham bij Veronica
donderdag 9 mei 2019

Ajax is woensdag op bizarre wijze de finale van de Champions League misgelopen. De Amsterdammers verloren na een bloedstollend gevecht de return tegen Tottenham Hotspur in de Johan Cruijff ArenA met 2-3 door een doelpunt diep in de blessuretijd van de tweede helft.

De uitzending bij Veronica werd gevolgd door 4.840.000 kijkers, waarmee een record gevestigd is. Daarnaast waren er nog 513.000 kijkers die de wedstrijd zagen bij Ziggo Sport. De nabeschouwing trok bij Veronica 1.711.000 kijkers en de voorbeschouwing 995.000 kijkers. Opmerkelijk detail van de cijfers van woensdagavond is dat het aantal kijkers bij Ziggo Sport tijdens de rust toenam naar 644.000, wat te verklaren zou kunnen zijn door het feit dat Veronica meer tijd uittrok voor reclame dan analyses.

Naar de eerdere wedstrijd Tottenham-Ajax keken bij Veronica een week eerder 3.855.000 mensen, die Ajax toen zagen winnen. De best bekeken voetbalwedstrijd, en best bekeken programma ooit, op de Nederlandse tv is een wedstrijd van Oranje. Naar de halve finale Nederland-Argentinië van het WK in Brazilië keken 9,1 miljoen mensen in 2014.