dinsdag 16 januari 2018

3LAB lanceert nieuwsprogramma door YouTubers

Rauwkost is een nieuws- en actualiteitenprogramma van de NTR voor jongeren waarin bekende YouTubers de actualiteiten op hun eigen manier behandelen. Rauwkost combineert de persoonlijke en betrokken vorm van YouTube met serieuze en opvallende actualiteiten. De YouTubers zijn Veras Fawaz (Fijne Vrienden), Melise Yazgili (Melise) en Rens Polman (Lieve Bertha).

Rauwkost besteedt onversneden en op betrokken wijze aandacht aan maatschappelijke issues. In de eerste aflevering reist Veras op uitnodiging van het Rode Kruis af naar Italië en wordt geraakt door Afrikanen in een vluchtelingenkamp. Melise vraagt zich af hoe dodelijke slachtoffers bij politie-arrestaties voorkomen kunnen worden en Rens onderzoekt het fenomeen van de ‘rave opa en oma’s’.

Veras Fawaz (22)is al lange tijd online te vinden als presentator en regisseur. Met een passie voor film en humor probeert hij wekelijks mensen aan het lachen te krijgen met zijn eigen YouTube kanaal Fijne Vrienden. Sinds een paar jaar is hij ook veel achter de schermen te vinden bij diverse tv-programma’s.

Melise Yazgili (25) is actief als cabaretière, actrice, zangeres en presentatrice. Ze is tweedejaars studente Bachelor of Cabaret aan de Koningstheateracademie. Ook heeft ze een eigen YouTube-kanaal (Melise) en Facebookpagina (Melise Yazgili) waarvoor ze komische en maatschappijkritische sketches maakt. Ze kruipt hiervoor in de huid van bijzondere en herkenbare personages.

Rens Polman (23) is hij frontman van de band Lieve Bertha, die afgelopen seizoen een tour van vijftig shows deed. Onder dezelfde naam maakt hij samen met Koen Brouwer positieve video’s voor zowel YouTube als BNN 101tv. Hiermee propageren ze hun visie op het leven: kijk buiten de normale kaders en durf je dromen na te jagen.

Rauwkost is te zien vanaf zondag 18 oktober (23.30 uur bij 3LAB op NPO 3) en vanaf dinsdag 13 oktober al op npo3lab.nl.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen