dinsdag 16 januari 2018

24 uur per dag autosport bij Sport1 Racing

Betaalzender Sport1 lanceert volgende week het nieuwe kanaal Sport1 Racing. De nieuwe zender belicht 24 uur per dag en zeven dagen per de week verschillende disciplines uit de autosport. Dit raceseizoen staat ruim  zeshonderd uur live televisie op het programma. Sport 1 Racing vervangt Sport 1 Tennis.

Behalve alle F1-races, de GP2 en GP3 zijn ook alle races uit het Europees Formule 3-kampioenschap, de DTM, de Porsche Super Cup, de NASCAR Sprint Cup Series, de IndyCar-series en het World Rallycross Championship (WRX) live – met Nederlands commentaar – te zien. Vice-President Will Moerer van Sport1: “Doordat we op het gebied van autosport meer rechten hebben bemachtigd, kunnen we deze sport op een apart kanaal uitzenden. Met de formule ’24 uur per dag en zeven dagen in de week’ denk ik dat we een nog grotere groep autosportliefhebbers kunnen bereiken. Bovendien draagt een themazender bij aan de herkenbaarheid en wordt het voor onze abonnees nog duidelijker waar ze hun favoriete sport kunnen vinden”, aldus Moerer.

Om autosportliefhebbers te laten kennismaken met het nieuwe kanaal, is Sport1 Racing van vrijdag 8 tot en met zondag 10 mei gratis beschikbaar voor abonnees met een digitaal pakket van Ziggo. Ook Sport1 Select is dat weekend voor Ziggo-kijkers gratis. Op dit kanaal wordt de Formule 1 Grand Prix van Spanje live uitgezonden, net als Real Madrid-Valencia en Bayern München-FC Augsburg.

Met de komst van Sport 1 Racing houdt de zender Sport 1 Tennis op te bestaan. Met ingang van 1 mei zullen de kanalen van Sport 1 door het leven gaan als: Sport1 Select, Sport1 Voetbal, Sport1 Golf, Sport1 Racing, Sport1 Extra 1 en Sport1 Extra 2.

Bron: Sport1/Broadcast Magazine

Bericht delen