dinsdag 16 januari 2018

22 kandidaten voor Philip Bloemendal Prijs

Maar liefst 22 kandidaten hebben zich aangemeld voor de Philip Bloemendal Prijs 2014. Deze tweejaarlijkse stimuleringsprijs voor jong journalistiek presentatietalent in de media is in 2001 in het leven geroepen ter nagedachtenis aan de legendarische commentator Philip Bloemendal van het Polygoonjournaal, die in 1999 overleed.

De komende tijd verdiept de jury zich in alle kandidaten en het door hen aangeleverde materiaal. Op 6 november is bekend welke kandidaten tot de drie genomineerden behoren.

De inzendingen worden beoordeeld door de vakjury die bestaat uit Frits Spits (voorzitter), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Tim Overdiek (NOS Online), Sofie van den Enk (KRO, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2008) en de winnaar van 2012 Luuk Ikink (RTL Late Night).
 
De 22 kandidaten zijn:
Anne de Jong
Anne van der Meer
Anne-Mar de Zwart
Annemijn van Hilten
Arman Avsaroglu
Clay Ruperti
Dionne Stax
Geraldine Kemper
Jan Versteegh
Kees Dorresteijn
Lex Uiting
Marieke Elsinga
Nicolaas Veul
Nienke de la Rive Box
Olaf Koens
Rachid Finge
Renze Klamer
Rivkah op het Veld
Robbie Kammeijer
Thijs Maalderink
Tim den Besten
Tim Hofman

Op donderdag 11 december wordt de winnaar van de Philip Bloemendal Prijs 2014 bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking bij Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie is in handen van Sofie van den Enk. De winnaar ontvangt een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder in het vak te bekwamen. Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (2002), Lucella Carasso (2004), Wouter Zwart (2006), Sofie van den Enk (2008), Ajouad El Miloudi (2010) en Luuk Ikink (2012).

Bron: Philip Bloemendal Fonds/Broadcast Magazine

Bericht delen