dinsdag 16 januari 2018

20 jaar Het Uur van de Wolf

De documentairerubriek Het Uur van de Wolf bestaat twintig jaar. In het kader van dit jubileum selecteerde de redactie, samen met NPO 2, vijf publiekslievelingen voor een speciale Nacht van de Wolf op zaterdag 26 september op NPO2.

Op 6 september 1995 ging de eerste documentaire op zender. De ambitie van de toen nog wekelijkse rubriek: het presenteren van werk van talentvolle regisseurs, die ‘met grote inzet en creativiteit tal van aspecten van het Nederlandse en internationale culturele leven tonen in een zo groot mogelijke verscheidenheid in vorm en inhoud’.

Tijdens de Nacht van de Wolf worden de volgende documentaires uitgezonden:

• 23.30 uur O Amor Natural – Heddy Honigmann: Brazilianen spreken vrijuit over liefde en seks aan de hand van de erotische poëzie van Carlos Drummond de Andrade.
• 01.30 uur André Hazes – Zij gelooft in mij – John Appel: Inmiddels legendarische film over de worstelingen van de Amsterdamse volkszanger Hazes.
• 03.05 uur Ramses – Pieter Fleury: Monument voor zanger en levenskunstenaar Ramses Shaffy, die het leven ten volle leegdronk.
• 04.15 uur Janine – Paul Cohen: Ergens tussen persoonlijke passie en big business moet violiste Janine Jansen proberen staande te blijven.
• 05.45 uur Foto-Eddy – De negatieven van mijn vader – David de Jongh: Zoon David spaart zijn vader niet in dit kleurrijke familieportret van fotograaf Eddy de Jongh.

Het jubileum krijgt verder gestalte met een symposium tijdens het Nederlands Film Festival, een jubileumfilm van John Appel over de magie van montage die tijdens het NFF in première gaat en een speciale uitgave met artikelen over de toekomst van de Nederlandse documentaire.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

 

Bericht delen