2 Meter Sessies terug op NPO 2 extra
zaterdag 23 november 2019

2 Meter Sessies terug op NPO 2 extra

Het ruim 30 jaar bestaande muziekprogramma 2 Meter Sessies keert vanaf maandag 25 november 2019 terug bij de publieke omroep. Elke werkdag zendt de NTR tussen 20.00 en 20.30 uur een sessie uit het rijke archief uit op NPO 2 extra. De sessies zijn vanaf januari 2020 ook terug te kijken via NPO Start.

In 1987 begon programmamaker Jan Douwe Kroeske in zijn radioprogramma met 2 Meter Sessies, waarin (inter)nationale muzikanten in een serene studio-omgeving hun liedjes live (en veelal zonder publiek) spelen. In 1993 volgde de stap naar televisie en werden er door de jaren heen sessies gefilmd met klinkende namen als Coldplay, David Crosby, James Taylor, Radiohead, Joe Cocker, Foo Fighters en Aerosmith. Het programma verdween bij de publieke omroep in 1999 en was daarna tot en met 2014 te zien bij diverse zenders. Nieuwe sessies is Kroeske altijd blijven opnemen, tot aan de dag van vandaag.

Kroeske is opgetogen over de terugkeer naar de publieke omroep met zijn 2 Meter Sessies: “In de laatste drie jaar zijn we er achter gekomen dat door de digitalisering van alle tapes en de introductie in de wereld van YouTube, Spotify, Tidal, enzovoort, 2 Meter Sessies een internationaal merk is geworden. We krijgen aanvragen van documentairemakers en muzikanten uit de hele wereld. Dat 2 Meter Sessies nu ook weer te zien is bij de publieke omroep vind ik logisch en een heerlijke bevestiging van dit internationale avontuur.”

Het betreft een selectie van 24 afleveringen met hoogtepunten uit het roemrijke archief met klinkende namen als INXS, James Taylor, Joe Cocker, Suzanne Vega, Joe Jackson, De Dijk, The Black Crowes, Willy Deville, The Scene en Angie Stone. 2 Meter Sessies is te zien vanaf maandag 25 november tot en met 23 december, elke werkdag om 20.00 uur en rond middernacht op NPO 2 extra.

Bron: NTR/BM
Foto: Jorn Baars/NTR

Bericht delen