dinsdag 16 januari 2018

16+ programma’s pas na 22 uur op Uitzending Gemist

De overheid verplicht de Publieke Omroep om de Kijkwijzer vanaf nu ook toe te passen op Uitzending Gemist. Programma’s die geclassificeerd worden als 16 zijn daarom vanaf donderdag voorzien van een tijdslot en pas na 22 uur op Uitzending Gemist te zien. Het gaat op dit moment om Spuiten en Slikken (BNN) en de serie Dexter (VPRO).

Gerard Timmer, directeur Video bij de NPO: “Het internet is een open omgeving. Je kunt je dus afvragen hoe zinvol deze maatregel is. Vooral als je je realiseert dat de commerciële omroepen dit niet hoeven te doen. Wij hadden liever gekozen voor een open familieslot, waarbij ouders zelf de mogelijkheid wordt geboden content af te schermen, een voorziening die kabelexploitanten al bieden. Zo hadden we een beschermde omgeving kunnen bieden, zonder dat we liefhebbers van bepaalde programma’s moeten teleurstellen.”

In de toekomst wil de overheid het mogelijk maken om online leeftijdsverificatie in te voeren. Dit zou dan ook gebruikt kunnen worden om programma’s met een bepaalde leeftijdsclassificatie af te schermen.

Bron: NPO

Bericht delen