woensdag 17 januari 2018

13 miljoen euro opgehaald voor Sint-Maarten

De landelijke actiedag Nederland helpt Sint-Maarten heeft ruim 13,3 miljoen euro opgebracht voor noodhulp aan de Bovenwindse Eilanden. De presentator van de actiedag op tv, Art Rooijakkers, maakte dat live op tv bekend in de praatprogramma’s Pauw op NPO 1 en RTL Late Night.

De hele dag werd vanuit het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum geld opgehaald voor giro 5125. Het Rode Kruis gaat daarmee noodhulp uitdelen aan de door orkaan Irma getroffen eilandbewoners. Een belteam met bekende Nederlanders hielp daarbij. Dat leverde uiteindelijk 13.348.158 euro op.

“Ik sprak met mensen die vandaag jarig waren en heel hun verjaardagsgeld weggaven en kindjes die hun spaarpot hadden geleegd”, zegt Irene Moors, die in het belpanel zat. “Ook belden veel Antillianen die hier wonen en graag daar wilden helpen door geld te geven.”

Rode Kruis-directeur Gijs de Vries reageerde verheugd op de eindstand. “Wat een fantastische dag en wat een geweldige opbrengst”, zei hij. “Nederland staat vandaag schouder aan schouder voor de slachtoffers van die allesverwoestende orkaan.”

Het Rode Kruis besteedt de opbrengst aan onderdak, water, voedselpakketten en keuken- en badkamerspullen. De organisatie wijst erop dat het bedrag nog kan oplopen, omdat sommige acties nog doorlopen.

Bron: NOS/BM

Bericht delen