dinsdag 16 januari 2018

11,3 miljoen mensen zien Australië – Nederland

Woensdagavond keken 11,3 miljoen mensen naar de wedstrijd Australië – Nederland bij de NOS op Nederland 1. Bijna 10 miljoen mensen hebben de wedstrijd thuis (inclusief visite) gevolgd en 1,3 miljoen mensen zagen de wedstrijd buitenshuis. Ten opzichte van de eerste Oranje-wedstrijd is vooral meer op het werk gekeken.

Met het totaal van 11,3 miljoen kijkers staat Australië – Nederland op nummer 7 in de top 10 meest bekeken Oranje-wedstrijden sinds het WK ’98 (inclusief buitenshuis kijken). Tot nu toe is Uruguay – Nederland, de halve finale op het WK 2010, de nummer één met ruim 12,2 miljoen kijkers.

Uit een ondervraging in het MAP (Media Appreciatie Panel) blijkt dat 21 procent van de ondervraagden Memphis Depay de beste Nederlandse speler van de wedstrijd vond. Hij wordt op de voet gevolgd door Nigel de Jong (15 procent) en Arjen Robben (12 procent).

64 Procent van de ondervraagden zit maandag klaar voor de wedstrijd tegen Chili en maar liefst 47 procent denkt dat het Nederlands elftal ook deze laatste poulewedstrijd wint. Nederland is in de ban van het WK: 43 procent van de ondervraagden is het na de overwinning op Australië eens met de stelling ‘De maand juni staat voor mij in het teken van het WK voetbal’.

Bron: Ster/Broadcast Magazine

Bericht delen