dinsdag 16 januari 2018

10 jaar Stichting KijkOnderzoek

Stichting KijkOnderzoek (SKO) bestaat dinsdag 22 mei 10 jaar als verantwoordelijke instantie voor de Nederlandse kijkcijfers. Tijdens de SKO TV-Middag wordt een jubileumboek gepresenteerd met hierin een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de Nederlandse televisiemarkt en het kijkonderzoek van de afgelopen 10 jaar. De ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar kijkonderzoek en de projecten die de komende jaren vorm gaan krijgen, staan in het jubileumboek beschreven.

 

In het boek onder meer aandacht voor de stijgende digitaliteit in Nederland (van 10% in 2002, naar 67% in 2011), de toenamen van het aantal zenders van 125 in 2002 naar 195 zenders in de meting van het kijkonderzoek in 2011. Uiteraard staan er veel lijstjes in het jubileumboek. Zo staat in de Top 10 van meest bekeken programma’s in de afgelopen 10 jaar (zonder sport) de uitzending van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever van 3 februari 2008, over de verdwijning van Natalee Holloway, op 1 en worden de tweede en derde plek ingenomen door respectievelijk het kerkelijk en burgerlijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima.

SKO maakt dinsdag teven bekend een samenwerking te zijn aangegaan met Ziggo en UPC om het  kijken naar live streams via Tablets, Smartphones en computers meetbaar te gaan maken. KPN heeft de intentie uitgesproken te onderzoeken of het technisch mogelijk is om hieraan mee te werken. De samenwerking krijgt vorm in een project: Project Live Streams Meting (LSM).

Bron: Stichting KijkOnderzoek

Bericht delen