dinsdag 16 januari 2018

Zware beveiliging rondom Glazen Huis

Als het Glazen Huis straks in Breda staat, voor de NPO 3FM-actie ten bate van het Rode Kruis, worden er strenge veiligheidsmaatregelen genomen. Zo komen er bijvoorbeeld barrières in de vorm van auto’s die verschijnen bij de in- en uitgangen naar de Grote Markt.

“Daardoor wordt het onmogelijk dat iemand zomaar met een knal binnen komt rijden”, zegt burgemeester Paul Depla van Breda, verwijzend naar de aanslag van afgelopen zomer in Nice, die tientallen mensenlevens eiste.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTB) heeft met dit grote evenement in het vooruitzicht – dagelijks worden 70.000 à 100.000 bezoekers verwacht – de stad veiligheidsadviezen gegeven, zegt Depla. De Bredase burgemeester benadrukt dat de actie Serious Request een prachtig feest moet worden voor de stad. “Maar dreiging is een vraagstuk dat we in deze tijd bij evenementen moeten meenemen.”

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december in Breda. Domien Verschuuren en Frank van der Lende zamelen dit jaar geld in voor de strijd tegen longontsteking.

Bron: BN De Stem/Broadcast Magazine

Bericht delen