Zendermanager Sharid Alles stopt bij NPO 3FM
dinsdag 16 november 2021

Zendermanager Sharid Alles stopt bij NPO 3FM

Sharid Alles (41) stopt per 1 januari als zendermanager van NPO 3FM. Ze wordt interim opgevolgd door Menno de Boer, voormalig radiodirecteur bij 538. Dat meldt het AD.

Sharid Alles heeft drieënhalf jaar de scepter gezwaaid. “Ik ga mijn opvolger helpen en inwerken. Ik doe 3FM Serious Request nog met het Glazen Huis. Na 1 januari blijf ik beschikbaar voor vragen.”

De zendermanager kwam vorige maand nog in het nieuws toen ze zich live in de uitzending van dj Timur Perlin bemoeide met de inhoud van de show. Timur Perlin wilde met iemand bellen die de geheime locatie van een 3FM-concert met de band Måneskin tegen betaling wilde onthullen. Dat is niet de reden van haar vertrek, maar het heeft wel een zet gegeven in de richting om te stoppen, vertelt ze in een interview met het AD.

De reden om te stoppen is dat ze geen energie meer krijgt van haar werk. “Ik ben in 2018 bij de zender gekomen toen die zwaar in crisis zat. Het was mouwen opstropen en gaan. Dat heb ik met veel enthousiasme en veel optimisme gedaan. Een week of vijf, zes geleden dacht ik: ‘Waar krijg ik nog energie van?’ Dat zijn drie dingen: creativiteit, werken met jonge honden vol ambitie en grote projecten. Dat laatste schoot er door corona bij in. En met het op orde krijgen van het team delegeerde ik het creatieve en het werken met jonge mensen naar anderen.”

De taken van Sharid Alles worden dus per januari overgenomen door Menno de Boer. Hij zal worden bijgestaan door Erik van Hengstum in de rol van waarnemend adjunct-zendermanager. Erik zal dit combineren met zijn huidige taken als zakelijk manager bij Directie Audio. In het nieuwe jaar volgt een sollicitatieprocedure voor de definitieve benoeming van een nieuwe zendermanager en adjunct-zendermanager voor NPO 3FM.

Onder luisteraars van 10 jaar en ouder heeft NPO 3FM volgens het laatste Nationaal Luister Onderzoek (augustus-september 2021) een marktaandeel van 2,2 procent, evenveel als in september vorig jaar.

Bij de belangrijke groep 20-49 jarigen is het marktaandeel nu 3,6 procent; een jaar geleden was dat nog 3,2 procent. QMusic gaat daar aan kop met 20,7 procent, gevolgd door Radio 538 (14,5 procent) en NPO Radio 2 (11,2 procent). Acht jaar geleden was NPO 3FM nog koploper, met 17,4 procent.

Bron: AD/NPO/BM
Foto: Michel Schnater/NPO

Bericht delen