dinsdag 16 januari 2018

Zeezender Museum in gebouw 192 TV

Sinds begin dit jaar wordt gewerkt aan een ‘Radio Veronica & Zeezender Museum’ in Nijkerk. Vertegenwoordigers van 192 TV (Bert van Breda), de Stichting Norderney (Juul Geleick en Ad Bouman) en Museum Rock Art (Jaap Schut) zijn hierbij betrokken.

Het museum moet komen in het gebouw van 192 TV en zal waarschijnlijk 31 augustus open gaan. Lex Harding is één van de ‘drijvende’ krachten achter het project.

De Stichting Norderney is verantwoordelijk voor het aanleveren van veel informatie over zeezender Radio Veronica. Daarnaast zullen voormalige medewerkers van andere zenders zoals Radio Noordzee hun medewerking gaan verlenen. Men is van mening dat de periode van de zeezenders niet is afgelopen bij de inwerkingtreding van de wet in september 1974 die de zenders verbood.

Er zijn veel artiesten benaderd die bereid blijken om een steentje bij te dragen. Immers hebben velen hun populariteit te danken aan de stations uit die tijd. De samenwerking dient te leiden tot een permanente tentoonstelling in het museum.

Bron: Mediapages.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen