dinsdag 16 januari 2018

Zakenlieden redden Reformatorische Omroep

De Reformatorische Omroep kampt met grote geldproblemen. Zakenlieden uit de achterban nemen het roer over om een faillissement te voorkomen. Zij stellen zich garant voor bestaande schulden en een grote naheffing van de belasting.

Dat meldt het Nederlands Dagblad zaterdag.

De keus ging tussen failliet gaan en ingrijpen. Ondernemer Ed Rijneveld en bestuurslid Peter Boele draaien er niet omheen op de redactievloer van de Reformatorische Omroep in Nijkerk. Deze week voerden ze gesprekken met personeel. “De administratie over 2016 en 2017 was niet op orde, er kwam veel te weinig geld binnen en toch werden nieuwe mensen in dienst genomen. Volstrekt onverantwoord”, aldus Rijneveld.

De Reformatorische Omroep heeft recent een groep personeelsleden met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Hun functies vervallen en gestreefd wordt naar beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Gepresenteerde programma’s werden vervangen door een non-stop muziekprogrammering.

Het voormalige bestuur stelde eerder dat de bedrijfsresultaten over 2016, de voorlopige resultaten over de eerste vijf maanden van 2017 en de prognose voor de resterende maanden van dit jaar zeer negatief zijn. Rijneveld en Boele hebben het bestuur nu overgenomen en gaan de salarissen uit eigen zak betalen.

Bron: ND/BM

Bericht delen