dinsdag 16 januari 2018

Wouter van der Goes naar KRO-NCRV

Wouter van der Goes (41) maakt de overstap van het commerciële radiostation Q-music naar het omroepbedrijf KRO-NCRV. Hij gaat dagelijks een nieuw programma presenteren op Radio 2 tussen 16.00 en 18.00 uur, het tijdstip waarop momenteel Bert Kranenbarg zijn programma Knooppunt Kranenbarg presenteert.

Na bijna 20 jaar stopt Kranenbarg met dagprogrammering op Radio 2. Hij gaat een nieuw programma presenteren op de zaterdagochtend tussen 9 en 12 uur op Radio 2 (waar momenteel Cappuccino wordt uitgezonden) en meer doen voor Radio 1.

De programmaveranderingen gaan in per 1 september. Tot die tijd zal Jeroen Kijk in de Vegte, die sinds januari Cappuccino tijdelijk presenteert, nog te horen zijn op zaterdagochtend.

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: “Ik ben trots op de komst van Wouter van der Goes op Radio 2 en het nieuwe programma van Bert Kranenbarg op de zaterdagochtend. Beiden zijn ambitieuze radiomakers vol originele en creatieve programma-ideeën.”

Wouter van der Goes: “Ik ben blij dat ik de kans krijg om dit radio-avontuur aan te gaan. Hiermee zet ik een nieuwe stap die aansluit bij mijn ambities als radiopresentator. Ik heb veel zin om met de luisteraar van Radio 2 vanaf dit najaar dagelijks de werkdag af te sluiten met een lekker programma met het nieuws van de dag en herkenbare muziek.”

Bert Kranenbarg: “Ik heb bijna 20 jaar lang een dagelijks programma gemaakt op Radio 2, waarvan de laatste 13 jaar Knooppunt Kranenbarg. Daarmee ben ik de presentator die het langst actief is op deze zender. Ik heb zelf aangegeven dat ik na al die jaren toe ben aan een nieuw avontuur. Dat krijg ik in het bedenken, opzetten en maken van een nieuw programma op het mooiste radiotijdstip van de week: de zaterdagochtend van 9 tot 12 uur. Ook krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen als presentator op Radio 1.”

Bron: KRO-NCRV

Bericht delen