Winnaar van de Gouden RadioRing bekend
vrijdag 27 januari 2023

Winnaar van de Gouden RadioRing bekend

Somertijd (Radio 10) is gekozen tot beste radioprogramma van het jaar en wint de Gouden RadioRing. Donderdagavond is de felbegeerde prijs aan Rob van Someren toegekend tijdens de 17e editie van de RadioRing.

Het programma was nog in de race met Aan De Slag! (NPO Radio 2, AVROTROS), Adres Onbekend (NPO Radio 5, KRO-NCRV), KINKSTART (KINK) en Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2, BNNVARA). AVROTROS organiseerde de feestelijke uitreiking in de Vorstin in Hilversum. De presentatie van de avond lag in handen van radio dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema.

Gouden RadioRing

Van Someren was zelf niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen. Hij liet vanaf zijn vakantieadres in Kaapstad weten “oprecht even vol” te zijn geschoten. “Omdat ik ongelofelijk blij ben voor de mensen met wie ik dat programma iedere dag mag maken”, zei hij.

Naast de Gouden RadioRing zijn ook de andere radioprijzen bekend gemaakt. De RadioRing voor Beste Presentator is ook toegekend aan Rob van Someren. De andere genomineerden voor deze prijs waren Bart Arens (NPO Radio 2, AVROTROS), Tim Op het Broek (KINK) , Marieke Elsinga (Qmusic), Iris Enthoven (Radio 538) en Emmely de Wilt (NPO Radio 2, KRO-NCRV).

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar F1 Aan Tafel. Andere kanshebbers waren Brokko met Korthom & Lotte, De Cor Potcast, FCA Daily: Alles over voetbal en Vrouwmibo.

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgereikt. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Nordin Besling (NPO FunX) en de Marconi Award voor Beste Zender ging naar NPO Radio 1. Eerder is bekendgemaakt dat Giel Beelen (NPO Radio 2, BNNVARA) de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen