Wilma Borgman wint de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever
zaterdag 31 oktober 2020

Wilma Borgman wint de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever

NOS-verslaggever Wilma Borgman (NPO Radio 1) heeft de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever gewonnen. Vanwege corona kon de prijs niet persoonlijk aan haar overhandigd worden, maar kreeg de politiek verslaggever de prijs uit handen van haar chef Dominique van der Heyde.

“De nominatie was al leuk, maar wat een eer om de RadioFreak Award voor Beste Verslaggever nu echt gewonnen te hebben. Een kroon op mijn werk!”, reageert Borgman. Ook Joris Kreugel (NPO Radio 5) en Marc Robin Visscher (NOS) waren genomineerd.

De genomineerden voor de RadioFreak Awards 2020​ (seizoen september 2019 tot en met augustus 2020)​ zijn geselecteerd door de programmadirecteuren of zendermanagers van de landelijke radiostations in Nederland. Zij mochten per categorie één persoon of radiostation nomineren, uitgezonderd mensen van hun eigen zender. Volgens een van hen kan Wilma Borgman “met kennis van zaken ingewikkelde politieke dossiers toegankelijk brengen”.

Wilma Borgman werkt sinds 1996 als verslaggever Den Haag voor de NOS. Daarvoor was ze onder meer bureauredacteur bij Den Haag Vandaag en verslaggever bij Echo, de radio-actualiteitenrubriek van de KRO.

Bron: Radiofreak/BM

Bericht delen