dinsdag 16 januari 2018

Krachtenbundeling RNW en Deutsche Welle

Radio Nederland Wereldomroep intensiveert vanaf woensdag de samenwerking met Deutsche Welle. De komende twee jaar produceren deze internationale omroepen hun content onder andere in het Arabisch, Chinees en Indonesisch deels gezamenlijk. De media-organisaties verwachten hiermee hun publiek beter te kunnen bedienen en efficiënter te kunnen werken.

Hoofdredacteur Rik Rensen van Radio Nederland Wereldomroep: “Wij richten ons beiden op de Arabische wereld, China en Indonesië. Niet alle bijdragen die wij voor deze gebieden maken, hebben een specifieke Nederlandse of Duitse invalshoek. Juist deze content willen we met elkaar uitwisselen en gezamenlijk produceren. Hiermee versterken wij onze Europese samenwerking en leveren wij een betere service aan ons publiek.”

Erik Bettermann, algemeen directeur Deutsche Welle: “Dit is een historisch moment. Wij kunnen ons op deze manier vanuit Europa hard maken voor gezamenlijke waarden als persvrijheid, mensenrechten en democratie”. De redacties van de omroepen in Hilversum en Bonn stemmen periodiek journalistieke onderwerpen met elkaar af.

Ook zullen de omroepen gezamenlijk onderzoeken hoe gebruikers van internet beter beschermd kunnen worden. Hiermee spelen ze in op de ontwikkeling dat het wereldwijd steeds slechter gesteld is met de persvrijheid. Om het publiek in landen met geen of beperkte persvrijheid niet in gevaar te brengen zoeken de omroepen naar mogelijkheden om hun publiek zonder grote risico’s de websites te laten bezoeken.

Bron: Wereldomroep/Broadcast Magazine

Bericht delen