dinsdag 16 januari 2018

RNW brengt extra uitzendingen in Arabisch

De Arabische redactie van Radio Nederland Wereldomroep komt vanwege het aftreden van president Mubarak ieder half uur met extra radio-uitzendingen via satelliet en internet. De Arabischtalige radio-programma’s houden luisteraars in het Midden-Oosten en de Maghreb op de hoogte van het laatste nieuws in Egypte.

In de uitzendingen brengt de Wereldomroep onder meer het laatste nieuws, sfeerimpressies onder de Egyptenaren en actuele informatie over het politieke klimaat in het land bekeken door de ogen van Nederlandse experts en betrokkenen.

De extra uitzendingen zijn via satelliet te beluisteren in Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Syrië, Jordanië, Libanon en Irak. Daarnaast zijn ze te horen via www.rnw.nl/hunaamsterdam en diverse social media, waaronder de Facebook-pagina van de Wereldomroep, die erg populair is in de Arabische landen. Door samenwerking met mediapartners in de regio worden de radioprogramma’s ook verspreid via FM-frequenties.

De Wereldomroep brengt de extra radio-uitzendingen in ieder geval tot en met zaterdagavond 12 februari. Daarna wordt besloten of de omroep doorgaat met de uitbreiding van de zendtijd. In de Maghreb en het Midden-Oosten is de Wereldomroep actief in het Arabisch met radio-uitzendingen, tekst-tv via satelliet en de website: www.rnw.nl/hunaamsterdam. De programma’s en website worden gemaakt door Arabischtalige journalisten in Hilversum en onder meer Egypte.

Vorige week lanceerde de Wereldomroep een tijdelijke website in het Farsi voor een Iraans publiek: www.rnw.nl/farsi. Aanleiding was de zeer gespannen diplomatieke relatie tussen Nederland en Iran na de executie van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami.

Bron: Wereldomroep

Bericht delen