dinsdag 16 januari 2018

Week van de Digitale Radio

Vanaf maandag 13 tot en met vrijdag 17 oktober 2014 vindt de Week van de Digitale Radio plaats, waarbij landelijk aandacht zal worden besteed aan Digital Radio+. Niet alleen op radio en tv, maar ook bij radiospeciaalzaken zullen er acties komen.

Op 14 oktober 2013 gingen de NPO zenders over van DAB naar DAB+.

Digital Radio+, of DAB+, is digitale radio via de ether. Via DAB+ kunnen in Nederland momenteel 10 zenders van de NPO ontvangen worden en 18 commerciële nationale zenders.

Het is de bedoeling dat ook regionale zenders in een latere fase via DAB+ beschikbaar komen. Voor het luisteren naar DAB+ is dan wel een speciale radio nodig.

In mei van dit jaar werd voor het eerst landelijk geadverteerd over DAB+, gebruik makend van de slogan ‘Let’s Get Digital’. Die campagne wordt nog voortgezet.

De website digitalradio.nl, bedoeld om DAB+ te promoten, meldt overigens diverse achterhaalde gegevens. Het programma Somertijd wordt niet meer uitgezonden door Veronica, presentator Rob van Someren heeft een arbeidsconflict met de zender. Jeroen van Inkel werkt niet meer bij Q-music, maar is in september bij Veronica in dienst getreden.

De campagne om DAB+ populair te maken is ontwikkeld in gezamenlijke opdracht van de landelijke commerciële en publieke radiostations, ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken.

Bron: De Rots Media/Dabtuners.nl/Broadcast Magazine


Bericht delen