Vraag Een Plaat Aan voor 3FM Serious Request geopend
woensdag 6 december 2023

Vraag Een Plaat Aan voor 3FM Serious Request geopend

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, deze twintigste editie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 tot en met 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman maken 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen.

Als de Sint het land verlaat, opent NPO 3FM traditiegetrouw Vraag Een Plaat Aan voor 3FM Serious Request. Vanaf vandaag kan iedereen een plaat aanvragen via 3fm.nl/plaat. In ruil voor een donatie draaien de Glazen Huis-dj’s het aangevraagde nummer.

Dit jaar gaat de opbrengst van 3FM Serious Request dus naar Stichting ALS Nederland. Met het geld kan de organisatie onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS financieren, maar ook hulpmiddelen voor mensen die nu ALS hebben. Denk aan een spraakcomputer, als praten niet meer mogelijk is, een opklapbare elektrische rolstoel of een couplesbed waarin ze samen met hun partner kunnen slapen.

In Rob & Wijnand en de Ochtendshow heeft René Froger het eerste verzoeknummer voor 3FM Serious Request aangevraagd. Froger is ambassadeur voor Stichting ALS Nederland en heeft als eerste plaat zijn nummer met Thomas Acda Vier Het Leven aangevraagd.

Bron: NPO/BM

Bericht delen