Volgspot zoekt creativiteit in crisistijd
woensdag 18 maart 2020

Volgspot zoekt creativiteit in crisistijd

Het NPO Radio 5-programma Volgspot van KRO-NCRV nodigt artiesten de komende maanden uit om aan de slag te blijven. Tekstschrijvers, muzikanten en cabaretiers worden uitgedaagd om een tekst te schrijven die te maken heeft met de situatie waar we ons in bevinden.

In de nieuwe rubriek Niet zonder ons laat Volgspot vier dagen per week de creatieve resultaten horen. Uiteraard staat er een financiële vergoeding tegenover.

Presentatoren Hijlco Span (foto) en Astrid de Jong: “We zitten met zijn allen in een situatie waarin we het beste van proberen te maken. Zelfstandigen in de cultuurhoek worden direct getroffen doordat al hun optredens zijn gecanceld. Op de deze manier hopen we het creatieve brein draaiende te houden en kunnen we artiesten financieel een klein steuntje in de rug geven. Het sluit goed aan bij de visie van de KRO-NCRV: ‘Laten we wat meer naar elkaar omkijken’. De titel van de rubriek Niet zonder ons verwijst natuurlijk naar het nummer van Ramses Shaffy. Wij kunnen niet zonder cultuur en artiesten kunnen niet zonder publiek. We moeten blijven lachen, werken en bewonderen…”

De teksten voor Niet zonder ons mogen overal over gaan, zolang er een link is met de huidige situatie. Nummers over thuiswerken, het hardwerkende zorgpersoneel of het uitstel van het EK-voetbal. Van een vertaling van ‘Don’t stand so close to me’ tot een conference over sociale onthouding.

Wie mee wil doen kan een mailtje sturen aan volgspot@kro-ncrv.nl. Volgspot van KRO-NCRV is iedere werkdag tussen 20.00 en 22.00 uur te beluisteren op NPO Radio 5.

Bron: KRO/NCRV

Bericht delen