VIDEO: Winnaars RadioGala verrast
dinsdag 20 februari 2018

VIDEO: Winnaars RadioGala verrast

Misschien wel de leukste eigenschap van radiomakers: ze zitten vol zelfspot. En ze zijn oprecht blij en verrast als ze een prijs winnen.

Dat bleek gisteravond tijdens het RadioGala van het Jaar in een bomvol theater Gooiland in Hilversum. Diverse hoofdrolspelers, dj’s en zenders, die het afgelopen radiojaar bepaalden, werden niet gespaard, tot hilariteit van de zaal. Grote winnaar van de avond was Gerard Ekdom, die met zijn programma Ekdom in de Ochtend zowel de Gouden RadioRing won als de Zilveren RadioSter Man. Ekdom had beide onderscheidingen duidelijk niet zien aankomen. Dat gold zeker ook voor Roosmarijn Reijmer, die ervandoor ging met de Marconi Impact Award. Ze zat nietsvermoedend en ‘informeel gekleed’ in de zaal toen NPO-voorzitter Shula Rijxman haar op het podium riep.

Adam Curry wist weliswaar al enige tijd dat hij de Marconi Oeuvre Award had gewonnen, maar werd wel verrast door prijsuitreiker Frits Spits die een mooi eerbetoon aan hem bracht. Curry beantwoordde dat vervolgens met ongetwijfeld het langste dankwoord in de historie van het RadioGala. In bijgaande video-impressie de reacties van Ekdom, Reijmer en Curry.

Bron: BM

Bericht delen