dinsdag 16 januari 2018

Verschuiving onder Radio 1-stemmen NOS

Met de nieuwe programmering van Radio 1, die op 1 januari van start gaat, zal ook het een en ander veranderen bij het NOS Radio 1 Journaal. Niet alleen de tijden wijzigen, ook bij de presentatie zal het nodige veranderen: Lara Rense gaat de middaguitzending presenteren, omdat Lucella Carasso stopt.

Frederique de Jong vervangt Lara Rense en zal in het nieuwe jaar samen met Marcel Oosten de presentatie van de ochtenduitzending voor haar rekening nemen.

Lara Rense, sinds september 2009 samen met Marcel Oosten te horen in de ochtend, zal de enige presentator zijn van de middaguitzending en ze presenteert het programma vijf dagen in de week (maandag tot en met vrijdag, 16.30-18.00 uur). Lucella Carasso heeft na acht jaar NOS Radio 1 Journaal besloten te stoppen. Zij wordt de vaste presentator op maandag van NOS Met het Oog op Morgen en werkt als coach voor de radiostemmen en -redacteuren van de NOS.

Bij Het Oog vervangt Carasso Eva Jinek. Carasso was van juni 2006 tot september 2009 al eerder een van de vaste presentatoren van Het Oog. Na haar vertrek in 2009 trad zij regelmatig op als invalpresentator.

Bron: NOS

Bericht delen